maanantai 2. huhtikuuta 2012

Villaa ylle

Meillä on hyvin valmistauduttu takatalven iskemiseen! Katolla on vihdoin puhallusvillat eli nyt voisi halutessaan laittaa lämmittimen puhisemaan. Ei taida olla sesonkiaika villayrittäjällä, toimitusvahvistuksen noin kolmen viikon toimitusaika olikin kaksi päivää. Maanantaina soitettiin että tarvittaisiin villaa, tiistaina kävivät katsomassa paikat ja keskiviikkona homma olikin valmis.

villat reikineen katossa

Ihmettelin etukäteen miten tuohon meidän kattorakenteeseen saadaan villat sisään (kun yleensä taitavat puhaltaa yläkautta ja meillä on siellä tuulensuojalevyt kotelon "kattona") ja oikein päättelin kun ajattelin että taitavat tehdä reikiä höyrynsulkuun. Pari iltaa kuluikin sitten noita reikiä paikkaillessa, taas kiiteltiin että on telineet olemassa. Matalammalle puolelle minäkin ulotuin paikkoja teippaamaan mukavasti telineellä istuskellen, jalat vaan heiluivat iloisesti raksaradion soittaman musiikin tahdissa.

tein itse ja säästin!

Oviaukkojen leikkaamisella aloitettu sokkelinmadallusharjoitus saatiin viikonlopun aikana valmiiksi. Maailman suurimmaksi luulemani rälläkkä ei sitä ollutkaan vaan autotallin kohdalla käytetty polttomoottorikäyttöinen timanttileikkuri osoittautui vieläkin hurjemmaksi kapineeksi.

julma leikkuri

Vaimon huidellessa naima-aikeisen ystävättären polttareissa leikkasi mies päivän verran autotallin sokkelia matalammaksi. Oli tainnut suunnitelmia tehneeltä tekniikan ylioppilaalta jäädä miettimättä homma loppuun asti kun katoksen sokkeli oli piirretty maanpinnan tasoon, me kun aiotaan pistää siihen kiveys vielä päälle... Sokkelista siis 10 cm pois, miehen sanojen mukaan oli raskain ja ilkein homma koko projektissa tähän mennessä. Kulmakunta peittyi harmaaseen pölyyn lauantaipäiväksi ja vielä sunnuntaiaamuna parin tunnin ajaksi, taisi taas naapurit kiittää!

etsi mies pölyn keskeltä...

Meillä olisi nyt hommat valmiina putkien kaivamiseksi sepeliin, putkimiestä vaan pitää odottaa ensi tiistaihin asti. Listattiin mitä voisi tehdä sitä ennen ja näyttää siltä että ihan riittävästi on työtä pääsiäisenkin ajaksi, ettei vaan vahingossa laiskistumaan pääse!

1 kommentti:

Möövi kirjoitti...

Mitäs tänne kuuluu, onko ihan vallan hautauduttu villojen alle :)