torstai 7. heinäkuuta 2011

Hitaasti, kiitos kysymästä

Lähes päivittäin joku kysyy miten taloprojekti etenee. No, siinähän se otsikossa tulikin, kyllähän tämä odottelu menee ihan sujuvasti. Hankalaa kun tämä hidas alkuvaihe on myös se jossa tulevalla rakentajalla on kaikkein eniten intoa päästä tekemään jotain! Eiköhän se intokin sitten pikkuhiljaa liukene kun se paljon odotettu tekeminen onkin jokapäiväinen velvollisuus... Muiden blogien lukeminen on ollut vähissä, toisten nopea eteneminen herättää kateutta kun tuntuu ettei itsellä tapahdu mitään.

Viime aikoina on pyöritelty kuvia edestakaisin talotehtaan, meidän ja arkkitehtien välillä. Samalla on havaittu virheitä tai tarvittavia muutoksia toimitussisällössä (kuten vääränkokoista ikkunaa, muutettavaa autotallin ovea...) sekä siirrelty keittötä edestakaisin (eli lopulta jätetty alkuperäiselle paikalleen), pohdittu ilmastointiputkien kotelon vaatimaa tilaa ja sen alle jäävää korkeutta, siirretty kattotikkaat eri seinälle ja ties mitä muuta. Näistä on kiva stressata kun ei tiedä asiasta tarpeeksi eikä edes tiedä pitäisikö tietää... Mutta tähän asti on kaikki saatu selvitettyä.

Jotain on sentään saatu tehtyäkin. Keittiö ja kodinhoitohuone on alustavasti suunniteltu, sisustussuunnittelijan kanssa on keskusteltu valaistuksesta ja syksyllä jatketaan materiaalivalintojen kanssa. Suunnittelijoita on muutenkin palkattu eri hommiin, maansiirtourakoitsija ja perustusten tekijä on sovittuna. Tontilla ei ole vielä tapahtunut muuta kuin joka toinen viikko tehtävä nurmikon leikkaus  - näyttää ihan joutomaalta tuo keskellä asutusta oleva nurmialue jos sen päästää vapaasti pukkaamaan horsmaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hitaalta se tuntuu täälläkin; kuoppia on tontilla mutta MITÄÄN ei taphdu! Arrrrrgh. Aiemmin intoa pääsi purkamaan puuhommiin, mutta nyt niitäkään ei pysty tekemään kun paarmoja on niin paljon että työskentelemään ei pysty.

Tsemppiä teille, kyllä se kohta lähtee etenemään. :)

Ihanaa viikonloppua!

Anni kirjoitti...

Teillä sentään kuoppia, mäkin haluun ;)

Kiitos tsempeistä :) Ja joo, eteneehän se vielä kun vaan jaksaa vielä hetken odottaa.