sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Aloituskokous pidetty

On huimaa kun kuukausien odottelun jälkeen viikossa tapahtuu monia edistysaskeleita. Maanantaina saatiin rakennuslupa, keskiviikkona käytiin pystyttämässä rakentamisesta kertova kyltti tontille, torstaina kunnan miehet toivat nurkat ja perjantaina pidettiin aloituskokous. Ensi viikolla pitäisi kaivurin olla tontilla. Ihan ei vielä pysty käsittämään että vihdoin edetään!

Oli jännää nähdä rakennukset ensimmäistä kertaa merkattuina paikoilleen. Omasta mielestäni talo on yllättävän lähellä tontin itäpäätä, miehen mielestä saisi olla lähempänäkin. Lienee siis hyvässä paikassa kun kummallakin on epäilyksensä? Autotalli lohkaisee yllättävän ison siivun tontin länsiosasta ja rakennusten pohjoispuolelle jäävä kulkureitti on kapeampi kuin millaiseksi oma mieli sen hahmotti. Maastossa neljä metriä on yllättävän vähän.

Perjantain aloituskokous ja varsinkin sitä edeltänyt nurkkien merkitseminen oli luku sinänsä. Lyhyesti kuvattuna tämän rouvan etätyöpäivä vaihtui kakkosnelosen metsästykseen ja tolppien teroitukseen, onneksi on joustava työnantaja! Se ei vaan ole kaunis näky kun konttorirotta tarttuu kirveeseen ilman aikaisempaa kokemusta, yllätin itsenikin olemalla ajoissa valmis 16 tolpan kanssa. Rakot kirveskädessä kertovat että jotain on tehty... Näillä tolpilla tehtiin ristimerkit kunnan tuomille nurkille, nuo pikkutolpat kun jäävät ihan varmasti kaivurin kouraan. Itse aloituskokous kesti noin kymmenen minuuttia, tarkastusrakennusmestari oli saanut metallisirun silmäänsä ja oli lähdössä Helsinkiin sairaalaan. Vauhdilla katsottiin pääkohdat, sovittiin korot ja opittiin muunmuassa että jätettä ei sitten saa haudata tontille... On se hyvä että sanovat mutta hiukan ihmetyttää miten kukaan on niin pihalla että tuostakin pitää erikseen huomauttaa.

Nyt sitten kaivinkonetta odottamaan. Siitä pitää sitten saada jo kuviakin!

1 kommentti:

Suvi kirjoitti...

Hienot merkit siellä on! Miusta se teidän kyltti on vaan niin liikkis ;) Huomasin jo ennen tän lukemista, kun oltiin unikävelyllä iltapäivällä.