lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kevätmessuilla

Tänä viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa on kevätmessut, eli Oma Koti, Oma Mökki, puutarha, sisustus ja niin edelleen. Näistä pääkohteenamme oli luonnollisesti kotiosuus mutta löytyipä puutarhapuoleltakin mielenkiintoista katseltavaa. Kevään suurtapahtumana markkinoidut messut osoittivat suuruutensa jo Pasilassa Hartwall-areenan kohdilla liikenteen jonoutuessa ja ajoittain pysähtyessä täysin. Jonotusta ensin autossa ja sitten lippujonossa, ensimmäinen päämäärä messuhallissa olikin perinteisesti aamukahvin löytäminen...

Kiuaskilpailuun löytyi männäviikolla vielä uusi musta hevonen, Aurinkokiuas. Messuosastolla pääsimme näkemään Aurinkokiuas 150-mallin, ensimmäinen löytämäni melkein siron näköinen puulämmitteinen häkkikiuas. Läpimitta on puoli metriä, hieman kapeampi kuin aiemmin ihailemani Helon malli mutta korkeutta on 30 cm vähemmän. Hintaa tälläkin on yli 900 euroa joten saapa nähdä josko kuitenkin päädymme halvempaan vaihtoehtoon.


Aurinkokiuas 150

Keittiön suunnittelu on melko pian ohjelmassa ja messuilla pääsimme osallistumaan sekä Keittiömaailman että Puustellin 10 000 € lahjakortin arvontaan. Nauroin miehelle että mitäs jos voitetaan kummatkin, 20 000 eurolla hankkii jo hienommanpuoleisen keittiön... Ehkäpä tuohon hintaan saataisiin jo muutkin kiintokalusteet! Todennäköisesti keittiö tulee jommastakummasta mainituista liikkeistä, työpaikan kautta pitäisi saada ihan hyvät alennukset normaalihinnoista. A la Carte -keittiöillä oli oikein mukava nuori nainen esittelemässä, hänen luokseen suuntaamme keittiötä pohtimaan kun löytyy sopiva hetki.

Olohuoneemme suuret ikkunat tulevat olemaan suoraan etelään, samoin makuuhuoneen. Talvella aurinko lämmittää mukavasti mutta kesällä ne on saatava tarvittaessa peitettyä keinolla tai toisella. Yksi messuilla katsastettava asia olikin ikkunoiden ulkopuoliset screen-kaihtimet. Valmistajat lupaavat screen-kankaiden heijastavan jopa 90 % auringonvalosta ja kankaan ollessa ulkopuolella saadaan iso säästö lämmityskuluissa. Lisäksi näkymä ulos säilyy varsin hyvänä, tietysti kankaan väri vaikuttaa. Messuille lähdimme tutkimaan kaihtimien hintaluokkaa ja koteloiden ulkonäköä. Hinnat osoittautuivat ihan inhimillisiksi, firmasta riippuen toki, ja löytyy niitä sirompiakin koteloita ja saadaan maalautettua samaan sävyyn kuin ikkunapuitteet. Käsikäytön lisäksi kaihtimet saa myös aurinko- ja tuuliautomatiikalla sekä tietysti kaukosäätimellä, pohdittavaksi jää mitä kaikkea näistä koemme tarvitsevamme. Screen-kaihtimista on kovin vaikea löytää hyviä kuvia, mutta ohessa otos vaaleasta kankaasta. Meille kaihdin tulisi tummanharmaalla kotelolla ja tummalla kankaalla.

kuva: http://www.puukaihdin.com/

Puutarhapuolella kävimme ihastelemassa pihakiviä, kalusteita ja kasveja. Vielä hetkeen ei ole näiden aika mutta aina voi haaveilla!

Ei kommentteja: