sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Viikonlopun touhuja

Viime viikkoina viikonlopun säät ovat noudattaneet samaa kaavaa: lauantaina ihan mahtava raksailma ja sunnuntaina sitten epämääräistä vesisadetta ja tuulenpuuskia. Säätiedotetta katsottiin etukäteen ja suunniteltiin viikonlopun ohjelma sen mukaan: lauantaiksi ulkohommia ja sunnuntaina sitten talon sisäpuolelle.

viikolla asennettu varaston ovi - hetki menee tottua
siihen että on ihan perus laakaovi ulkona...

Vuokratut telineet pääsivät käyttöön kun talon korkeimpaan kohtaan laitettiin tuulensuojalevyä räystään alapuolelle. Nuo on niin tukevat ettei edes hirvittänyt (siis se että mies kiipesi, itse olin tukevasti maanpinnalla...) kun taas omien alumiinitelineiden tärinä on aina hiukan hermostuttavaa. Homma eteni suht hyvin kun mies rakensi ja itse sahailin materiaalia, sirkkeli on uusi paras kaverini! Eka kerta muuten että minut päästetään käyttämään sirkkeliä... Päivän aikana saatiin talon ja tallin matalat osuudet valmiiksi, talon korkeimmassa seinässä on nyt levyt mutta lisää neuvoja tarvitaan siihen kohtaan jossa erisuuntaiset katot kohtaavat. Päästään huomenna soittelemaan vastaavalle että mites tää homma nyt tässä kohtaa menikään...

tuulensuojalevyä auringonpaisteessa

Sunnuntaiksi luvattua vesisadetta ennakoiden kannettiin vielä illalla kasa tuulileijonaa sisään taloon, ihme nöyhtälevyä sekin. Taas ajeltiin 40 metrin matkaa peräkärryllä, olisi ollut kyllä näppärä kun talon materiaalit olisi sijoitettu talon lähistölle eikä vain heitetty kuormasta juuri ja juuri tontin sisäpuolelle suoraan tien viereen. Sisäseinien kipsilevyt on kyllä vaadittava vähän lähemmäs loppusijoituskohdetta, ek-levy vielä painaa ihan tuhottomasti.

Hienot suunnitelmat menivät uusiksi sunnuntaiaamuna kun havaittiin että kattotuolien poikittaistukilaudat ovat juuri siinä kohdassa mihin tuulensuojalevyjen koolauksen pitäisi tulla - tässä taas kysyttävää huomiseksi. Onneksi löytyi muutakin hommaa ja jopa katon alla ettei tarvinnut seistä vesisateessa kastumassa. Nyt on autotallissa muoviset suojat ovien edessä ja loputkin villat on kannettu katon alle. Villaa on kyllä ihan mahdoton määrä, kai se kaikki johonkin vielä menee mutta en kyllä käsitä mihin! Päivän aikana villoitettiin talon päätykolmiot ja asennettiin ovi tekniseen tilaan sekä raksaovi pääsisäänkäyntiin. Tuo ovi on kyllä kertakaikkiaan hieno ilmestys, harmi että pitää odottaa huomiseen päivänvaloa että pääsee sitä kuvaamaan!

Ei kommentteja: