torstai 1. joulukuuta 2011

Lukko ovessa, ovi lukossa!

Ensi viikosta päästään toivottavasti kunnolla raksaamisen makuun mutta tällä viikolla on lähinnä vähän puuhailtu iltaisin. Tiistaina mies pystytti vuokratut, vihdoin riittävän korkeat (ja tukevat) telineet jotta päästään levyttämään korkeimpiakin kohtia räystäiden alta. Omat alumiinitelineet näyttävät noiden rinnalla ihan telineenpoikasilta...

Tiistaina ja keskiviikkona tulivat ovitoimitukset, yksi tekniseen tilaan ja toinen varastoon. Hetken kesti selvittää kumpi on kumpi ja lopulta selvisi että niin nehän onkin ihan samanlaiset, ei mitään väliä kumman asentaan kumpaan... Taloon meillä onkin huikean hieno metallinen palo-ovi vastaavan mestarin kautta, tuskin maltan odottaa että pääsen ottamaan pari kuvaa siitä päivänvalossa. Keskiviikkoiltana sitten asennettiin ovi autotallin yhteydessä olevaan varastotilaan. Ihan näppärästi tuo meni paikoilleen, jotain hyötyä siitäkin kun vaihdettiin nykyisen kämpän väliovet alkuvuodesta. Varaston seinä tosin tuntuu olevan aika vinossa, huomattiin vasta kun sääti karmeja passilla vaateriin että karmi suhteessa seinään onkin varsin jyrkässä kulmassa.

kuva lauantailta - tuohon aukkoon se ovi laitettiin

Operaatio sinänsä oli terassin lasiovien kuskaus taloon. Ei nuo taida ihan sataa kiloa kappale painaa mutta paljon kuitenkin, ja kun toinen kahdesta kantajasta on keskimääräistä pienempi (vaikkakin kiukkuisempi) naisihminen niin aika urakka oli siirtää ovet karmeineen tallin vierestä 40 metrin matka taloon sisään. Varovainen sai olla kun kummatkin puolet jäävät näkyviin, kolhuja ei saisi tulla mihinkään. Ei siinä muu auttanut kuin nostaa ovi kerrallaan peräkärryyn styroksien ja pussilakanan päälle, siitä sisääntulokuistille styroksinpalalle ja sitten oviaukosta varovasti sisään ja lavalle - tietysti styroksia alle. Päivää myöhemmin todisteina on mustelmia ja kipeä selkä, mutta ovet taisivat säilyä (lähes) kolhuitta. Asennusvaiheessa tarvitaan kyllä lisäkäsiä, siitä ei ihan kaksin selvitä.

Yksi tärkeimmistä syistä saada ovi varastoon oli lukollisen säilytystilan puute. Niinpä oven asennuksen jälkeen piti lähteä lukon ostoon. Lopulliseksi lukoksi tulee Abloyn Sento, mutta noita kun ei saa suoraan hyllystä ja lukko tarvittiin heti niin hankittiin väliaikaiseksi lukoksi se ihan perinteinen Classic -malli. Noita ei kuulemma enää edes suositella omakotitaloihin vaikkakin paikallisen rautakaupan myyjä sanoi että niitä kaikkein eniten menee, erikoista... Lukon asennus ei ollut ihan niin yksinkertaista kuin etukäteen kuviteltiin mutta saatiinpa säätämisen jälkeen paikalleen ja nyt on varastossa ovi, ovessa lukko ja ovi lukossa! Ei meillä mitään hirveän arvokasta työmaalla pidetä mutta eipähän tarvi enää kaikkia työkaluja kuljettaa autossa mukana siksi ettei muualle saada lukkojen taakse. Ja onhan siinä jotenkin kiva fiilis että meidän talossa tallissa on ihan oikea lukittava ovi!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teillä mennään suorastaan häiritsevän kovaa eteenpäin! :)

Nyt ei murtovarkaat ainakaan sisään pääse kävelemällä!

-Juha

Anni kirjoitti...

Aina löytyy joku joka tuntuu etenevän, itse käyn aina Villa Osmankäämissä rakennustahtia kadehtimassa... :)