sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Säältä suojassa

Yksi pieni merkkipaalu on saavutettu, meillä on talo ja talli säältä suojassa! Viimeinenkin ikkuna on asennettu paikalleen ja hyvältä näyttää (näkyy niissä olevan reiät ruuvien kohdalla). Asennusvaiheessa elementtejä suojanneet muovit poistettiin perjantaina ja nyt talossa kävellessä jo suunnilleen hahmottaa millainen tila tulee olemaan - hieno! Lauantain aurinkoisella kelillä pääsi näkemään miten hienosti ikkunoista tulee päivänvaloa sisään ja jopa alkutalven harmaudessa sitä valoa todella riittää sisään asti.

edessä olohuoneen ja kulmassa makuuhuoneen ikkunat

Pieniä mutkiakin on matkassa. Perjantaiaamun rakennustarkastus keskeytettiin kun huomattiin että ei ole kuvia rakennuksen poikittaisesta jäykistyksestä. Kuvat saadaan kyllä mutta se tarkastus otetaan sitten uudestaan, onneksi ei meitä haittaa. Perjantaina myös tarkistettiin asennustyö ja täytettiin lomake hyväksymisestä. Huomautuksia tuli joistain ulkoverhouksen laudoista (kolhuja ja oksanreikiä), autotallin kipsilevyistä (kolhuja) ja epäselväksi jäi kuuluuko asennusurakkaan työmaalla asennettavien ikkunoiden tiivistys jota ei nyt oltu tehty. No, toimitussisällössä näkyy lukevan että ei kuulu, eipä osannut tuollaistakaan asiaa tarkistaa paperien allekirjoitusvaiheessa.

paha kurki vahtii että  paneeli poistetaan

Pystytysporukka siis poistui ja nyt ollaan liikkeellä ihan omin voimin, mitä nyt ensi viikolla tulee vielä talotehtaan miehiä laudoituksia vaihtamaan ja poistamaan. Nyt päästiinkin viettämään koko viikonloppu raksalla, vähän ehkä allekirjoittaneen pikkujoulut hiukan hidastivat lauantaista käynnistymistä... Vastaavan mestarin neuvojen mukaan ensimmäisenä hommana ruvettiin laittamaan ulkoseinien yläosasta kattotuolien välejä umpeen. Alku meni vähän harjoitteluksi mutta aika nopeasti löytyi rytmi jossa mies lätki osia kiinni ja minä paloittelin levyä ja koolauksia. Sää suosi ja jopa aurinko paistoi, lauantain aikana saatiin hyvin talon pohjoissivu tehtyä.

viimeinen ikkuna paikallaan,
enää ei näytä oviaukolta

Sunnuntai kului lähinnä työmaata siivotessa. Terassilla makaavat puutavarat järjestettiin laadun mukaan pinoihin ja tilaa syntyi niin paljon että terassin vierestä saatiin kaikki ulkoverhouslaudat myös betonilaatalle, eipähän maakosteus uhkaa. Ihan käsittämättömän paljon sitä verhouslautaa on, saapa nähdä saadaanko kaikki kiinni vai jääkö polttopuiksi... Sama urakka tehtiin myös tallin puupinoille, nyt on autokatos täynnä erinäköistä puupalikkaa ja ihan kreivin aikaan: iltapäivällä satoi vettä jo ihan maahan asti. Vesisateessa sitten testattiin telineiden riittävyyttä talon korkeimpaan kohtaan (ei riitä, pitää vuokrata korkeammat) ja purettiin Haki-telineet palautusta varten. Haetaan alumiiniset tilalle, josko olisivat vähän kevyemmät käsitellä... Aika urheilua on tuo ulkohommien tekeminen vesisateessa, muutamaan kertaan tuli litimärissä hanskoissa tänään ihmeteltyä että kaikkeen ihminen ryhtyy vapaaehtoisesti ja vielä maksaa itsensä siitä kipeäksi.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Mä oon niiiiin kade! Meillä ei todellakaan olla säältä suojassa ja lunta tulee taivaan täydeltä, ahdistaa!

Hienosti olette edenneet!

Anni kirjoitti...

Lunta, voi ei ja voi yök! Puurakenteisen elementtitalon hyvä puoli on kyllä nopea pystytys säältä suojaan ja hirveän hyvä tuuri meillä kävi kun ei oikeastaan satanut ollenkaan pystytyksen aikana. Nyt se tahti sitten hidastuukin ihan kunnolla kun ruvetaan itse tekemään...