torstai 3. marraskuuta 2011

Tontti valmiina talolle

Siitä jatkuu mihin edellisessä postauksessa jäätiin. Loppukiri pohjatöissä osoittautui yllättävän lyhyeksi, tänään yhden aikoihin pistettiin pillit pussiin ja Komatsu lavetille. Seuraavaksi pitäisi järjestää telineitä, pressuja, lavoja kakkosnelosten kaveriksi elementtien ja muun tavaran alle ja ties mitä muuta ennen talon saapumista. Toimitusta saatiin lykättyä ensi keskiviikkoon eli alkuviikko on vielä aikaa keräillä tarvittavaa rekvisiittaa.

Mitä siinä loppukirissä sitten tehtiin? Maanantai- ja tiistai-iltojen aikana lätkittiin patolevy tallin ympärille ja asennettiin sähkökeskus. Suht hyvin olin katselemalla oppinut patolevyn kiinnittämisen kun pääsin sitä kokeilemaan miehen säätäessä sähköjen kanssa. (suom. huom. sillä on kyllä luvat kytkeä sähköt eli ei tarvetta soittaa hätänumeroon) Kevyesti syntyy reiät pöllönsilmille (aka lyöntiniitti) ammattikäyttöön tarkoitetulla koneella, ei puhettakaan että käyttäisi rahaa Black&Deckeriin kun tuollaisia saa töistä vuokrata puoli-ilmaiseksi.

mun mielestä tuo hiekanerotuskaivo näyttää ihan teletappien
noo-noolta, teki melkein pahaa haudata se styroksiin...

Keskiviikkona aloitettiin täytöt ja maatyöt, mies jäi päiväksi tontille. Autotalliin asennettiin öljynerotuskaivo ja tallin eteen hiekanerotuskaivo, lisäksi rakennettiin tie jota nosturiauto pääsee ajamaan talon viereen. Iltapäivästä iltaan asti asennettiin vielä styroksia tallin ympärille sekä katokseen. Routastyroksia menee kyllä ihan käsittämättömiä määriä! Suojaus pitää tehdä 120 cm etäisyydelle sokkelista plus putkiojien päälle eli sekä viemärin että käyttöveden pitkiin kaivantoihin menee pari kerrosta. Kylmään tilaan eli autokatokseen laitettiin jopa kolme päällekkäistä kerrosta. Epäilen että lähirautakaupan myyjät osaavat jo naputella koneeltaan esiin routastyroksin heti naamani nähdessään, niin monta kierrosta noita on haettu. Kerralla kuomulliseen vaunuun menee maksimissaan kuusi pakettia (jos viimeisen paketin rikkoo ja jakaa levyt ympäri kuorman).

Tänään torstaina oli minun vuoroni jäädä tontilla ja töitä olikin selvästi vähemmän. Hienosti järjestetty! Hommat viimeisteltiin lopuilla styrokseilla ja täytöillä. Maata talon ja tallin välissä tasattiin ja tallin sisäpuoliset täytöt saatiin tärytettyä. Lopuksi ajoin peräkärryllisen roskaa kaatopaikalle, onneksi on kevyttä tavaraa kun täysi kuorma maksaa alle kaksikymppiä. Nyt on pihassa tilaa talon tulla! Iltapuhteiksi hain sahalta reilu 200 metriä kakkosnelosta, niitten päälle mahtuu jo kasaamaan elementin jos toisenkin.

valmiit perustukset ja työmaatie

Maatyöt jatkuvat vielä talonpystytyksen jälkeen. Viemärit kaivetaan paikalleen ja vielä asennetaan tallin pohjoissivulle routalevyt: näitä ei voinut laittaa paikalleen kun työmaatie kulkee ihan vierestä, isot autot rikkoisivat styroksit päältä ajaessaan. Ei kaivaminen siis tähän loppunut mutta josko seuraava kuukausi pärjättäisiin ilman kaivinkonetta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuleeko teillä autotalli myös pakettina vai teettekö sen pitkästä?

-Juha

Anni kirjoitti...

Talli tulee samassa toimituksessa talon kanssa. Ihan mahdoton olisi saada samannäköisiä jos toista rupeaisi itse pykäämään... ;)

Laura kirjoitti...

Vastavierailulla! Jään seuraamaan projektianne mielenkiinnolla! Teillä on varmaan talo säältä suojassa ennen meitä, vaikka meillä on seinät tällä hetkellä korkeammalla :-) Iloa ja intoa rakentamiseen!

Anni kirjoitti...

Kiitos Laura! Katsotaan jos tämän kuun aikana saisivat katon päälle, kolmesta neljään viikkoa oli arvioitu aika. Eli jouluksi kotiin ;)