keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Katto pään päällä

...talossa nimittäin! Tiistain ja keskiviikon aikana talon pystyttäjät ovat saaneet asuinrakennukseen kattotuolit ja aluskatteen paikalleen. Nyt hahmottuu taas astetta paremmin talon lopullinen ulkonäkö kun katonkin linjat ovat nähtävissä. Avoräystäät näyttävät varsin hienoilta mutta päätyvasoissa taitaa olla ensi kesänä melkoinen maalaaminen: alla oleva laudoitus on valkoinen ja vasoista tarkoitus tulla ruskeat joten tarkkana saa olla pensselin kanssa... Terassin katettu osuus näyttää pienemmältä kuin kuviteltiin mutta toisaalta näkyy sisälle tuskin lainkaan mikä on varsin positiivinen yllätys, katos kun sijaitsee olohuoneen toisen ison ikkunan edessä.

Sisääntulokatoksen suhteen koettiin pieni pettymys. Kuvittelimme koko ajan että kuisti tulee yhdellä tolpalla mutta kaksihan noita nyt näkyy olevan. Katsokaa vaikka noita piirustuksia - jos ei erikseen rupea kuvia katsomaan ja kysymään niin paha tuosta on äkkivilkaisulla huomata montako tolppaa sisääntulon yhteydessä on. No, eipä tuota enää muuttaakaan voi, mietittäväksi jää miten naamioidaan rumat palkkikengät näkyvistä. Yläpäässä on sentään siisti tappiliitos, onneksi tästä tuli ajoissa puhetta talomyyjän kanssa.

Perjantaina valittamani viemärin liitoskohta ei vastaavan mukaan ole ongelma, voi olla luiskankin kohdalla. Itseä vieläkin mietityttää miten suojakansi saadaan fiksusti samaan kulmaan luiskan kanssa... Mutta eiköhän nuo ammattilaiset paremmin tiedä. Viikon hyvä uutinen on että tiistaina saatiin vihdoin tontille ihan omat sähköt! Viikon puksuttanut aggregaatti palautettiin konevuokraamoon ja nyt saa sitten virtaa omasta keskuksesta. Onneksi naapuri myi sähköä perustusten teon aikana niin ei tarvinnut vuokrata laitetta kovin pitkäksi aikaa, kallista hupia on jo viikkokin.

Kuvattomasta raportista syytän jälleen pimeää vuodenaikaa. Viimeistään viikonloppuna luvassa kuvia edistymisestä!

Ei kommentteja: