perjantai 4. marraskuuta 2011

Sisustusta miettimässä

Loppukesän ja alkusyksyn pitkän odottelun aikana meillä pohdittiin jo sitä mitä talon seinien sisälle sitten aikanaan laitetaan. Tuntui siltä että olemme hurjan ajoissa liikkeellä mutta parempi näin, kun materiaalivalinnat ovat selvillä niin ei tarvitse enää rakennusvaiheessa käyttää aikaa kaupoissa kiertelyyn ja sen ihmettelyyn mitä onkaan saatavilla.

Omakotitalon sisustaminen on aika iso urakka kun haluaa päästä suunnilleen ehjään kokonaisuuteen. Nykyisessä asunnossamme on monta pari suht kivaa huonetta vierekkäin, harmi vaan etteivät sovi yhteen kovinkaan hyvin... Jotta uudessa kodissamme vältyttäisiin tältä, pyysimme avuksi miehen työkaverin kautta löydetyn sisustussuunnittelija Ritva Tanskasen jonka uunituore yritys on nimeltään Rita Interiors. Ritva auttoi meitä valitsemaan pintamateriaalit kaikille sisäpinnoille sekä mietti hyviä vaihtoehtoja eri huoneiden säilytyskalusteiksi.

Nykyisen kotimme pähkinäparketti miellyttää niin paljon että samanlaisen haluamme myös taloomme. Kaikki valkoiset seinät (ja katto?) maalataan Tikkurilan sävyllä Paperi (F497), joka tuntuu ainakin blogimaailman perusteella olevan nykyään varsin paljon käytetty yleisvalkoinen aiemman maalarinvalkoisen sijasta. Lisäksi yksittäisiä värillisiä seiniä tulee lähes joka huoneeseen niin että yleisilme säilyy vaaleana ja avarana mutta mukaan saadaan jotain kontrastiakin ja toisaalta sitä kaivattua yhtenäisyyttä tilojen välille. Meidän perheessä mies on värien kannalla kun itse taas pidän valkoisesta vuosi vuodelta enemmän ja suunnittelussa on sitten tasapainoiltu tämän mukaan.


Päämakuuhuoneen alustavaan suunnitelmaan kuuluu Boråstapeterin harmaa tapetti Kokoa-levyistä koottavan sängynpäädyn taustalle. Sängynpäätyyn lukuvaloiksi ihanat Tolomeo Faretto -valaisimet. Vastapäiselle seinälle esimerkiksi Askon Cope -senkki tai kaksi vaatesäilytykseen. Kuvassa myös se pähkinäparketti, muut puunsävyt sitten sovitetaan tuohon, sisustuslevytkin voi itse käsitellä haluamaansa sävyyn esimerkiksi vahaamalla. Mietinnästä puuttuu vielä ainakin verhot, matto, yöpöydät, kattovalaisin ja tunnelmavalaisin senkin päälle... Ja ties mitä muuta pientä ja vähän isompaakin yksityiskohtaa.

Kuvat poimittu:
www.borastapeter.se
2 www.teclux.fi
3 http://www.kokoa.fi/
4 www.sarokas.fi
5 www.asko.fi

Ei kommentteja: