keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Lisää luonnoksia

Täällä on vietetty hiljaiseloa mutta mitä sitä bloggaamaan kun ei ole mitään uutta kerrottavaa? Päässä risteilevät ajatukset sisustuksesta pihakasveihin eivät ole vielä julkaisemiskelpoisia eivätkä varsinkaan tärkeyslistan kärkipäässä...

Viime viikon torstaille sovittu arkkitehtikäynti siirrettiin eteenpäin arkkitehdin pyynnöstä. Eilen käytiin sitten katsomassa uudet kuvat ja kyllä kannatti siirtää muutamalla päivällä kun lopputulokseen voi olla näin tyytyväinen. Tiistaina ei enää pitänyt piirtää mitään mutta jostain oli tullut uusia ideoita ja nämä samana päivänä tehdyt luonnokset olivatkin todella hyviä.

Talon itäpäätyä oli muokattu 14 (!) eri luonnoksessa ja näistä vielä kahta yhdistelemällä saadaan varmaankin lopullinen ratkaisu. Muutakin pientä säätöä tehdään vielä: teknisen tilan kokoa kasvatetaan ja wc vaihtaa paikkaa vaatehuoneen kanssa siten ettei vessaan tarvitse kulkea eteisen läpi. Lisäksi siirretään kodinhoitohuoneen ovi toiselle seinälle niin että tarvitaan vain yksi terassi.

Länsipääty alkaa olla valmis, tosin arkkitehti totesi että saattaa sitä vielä joku muutosidea sinnekin löytyä. Päätyyn sijoittuu ainoastaan iso makuuhuone, pieni wc ja työtila joten tämä on paljon yksinkertaisempi kuin toisen päädyn n kappaletta huoneita joita on keskenään pyöritelty edestakaisin.

Katettu terassitila syntyi kun kattoa muutettiin edellisestä versiosta, samalla saadaan osa olohuoneen ikkunoista pois suorasta paahteesta. Loppujen ikkunoiden eteen täytyy kehitellä markiisi- tai kaihdinratkaisua, onneksi tästä ei tarvitse vielä päättää. Lisäksi terassi jatkuu kattamattomana koko olohuoneen matkalla, ihanan paljon tilaa esimerkiksi auringonottoon ja grillaamiseen! Näissä mielikuvissa meidän uudessa talossa on aina kesä...

Mies totesi 3D-kuvia katsoessaan että haluaa jo tuonne asumaan. Niin haluaisin minäkin mutta vielä on "muutama" mutka matkassa ennen sitä. Tällä hetkellä tontilla kun on ainoastaan puolimetrinen hanki täynnä jäniksenjälkiä.

3 kommenttia:

Harri kirjoitti...

Nyt heräsi kyllä mielenkiinto, kuvia kehiin!

Anni kirjoitti...

Valitettavasti ei ole vielä julkaisukelpoisia kuvia. Omat kopsut on kaksi kappaletta yhdisteltäviä luonnoksia joista kumpaankin on piirrelty muutoksia sinnetänne :)

Mutta sen lopullisen pohjan laitan kyllä sitten!

Minna kirjoitti...

Meidän nykyisessä kodissa matka makuuhuoneesta vessaan kulkee eteisen läpi. En suosittele, etenkin yöllä kenkien mukana tulleelle hiekalle yms. astuminen on tylsää. Onneksi huomasitte sen itse.