tiistai 11. lokakuuta 2011

Antura

Viime keskiviikon ja eilisen välillä tontilla on kaivettu kuopasta savea, täytetty kuoppaa soralla, asennettu suodatinkangasta ja salaojaputkia, tärytetty sorapatjaa ja ties mitä mistä tämä tontinreunallaseuraaja ei tiedä pätkääkään. Jari Isomäki on tehnyt nopeaa ja tarkkaa työtä, lisäksi isäntä itse tärytteli apuna parin päivän ajan ja talon osalta maatyöt saatiin tehtyä viidessä päivässä. Kaivettu kuoppa olikin varsin syvä ja soraa on kulunut lukemattomia kasettiautollisia, laskua odotellaan pienen kauhun vallassa...

turkoosi tärytin. testasin tätä noin kymmenen sekuntia,
pelotti enemmän kuin ensimmäisellä ajotunnilla auton ratissa.

Maatyöt valmistuivat selvästi odotettua aiemmin joten hetken kuvittelin että perustuksia joudutaan odottelemaan. Vielä mitä! Tiistai-iltapäivänä töistä palatessani tontilla oli jo valmiit anturamuotit ja hetken kuluttua paikalle kurvasi betoniauto. Perustus-Ässän pojat saapuivat hyvin lyhyellä varoitusajalla ja ilmeisen hyvin sujui homma kun antura oli valettu alle vuorokausi kaivinkoneen poistumisen jälkeen. Valuperustukseen päädyttiin kireän aikataulun vuoksi, talohan siis saapuu viikolla 45 eli noin kuukauden päästä.

anturamuotti

betoniauto ja yleiskuvaa tontista. ei uskoisi että viikko sitten tuossa oli pelkkä nurmikenttä!

Illalla käytiin ihmettelemässä kuivuvaa anturaa. Taitaa jokaisella rakentajalla käydä tässä vaiheessa mielessä että noinko pieni siitä nyt tulee... Kummasti se tila vaan suurenee kun saadaan seinät paikalleen, näin olen kuullut ja tuttujen hankkeissa huomannut. Aika hassu tunne seistä tontilla ja miettiä että tässä se sohva sitten on (ja että miten se muka tähän mahtuu).

kuivuvaa anturaa, pikkumakkareiden kohdalla mutka seinässä.

Seuraavaksi sitten anturan päälle sokkeli, sitten maatöihin autotallin osalta ja sille perustukset. Ennen talon tuloa on vielä saatava kulkuväylät kuntoon, tämänhetkinen työmaatie kulkee tallin halki ja tilalle tarvitaan kaksi tietä kummaltakin puolelta. Teille jää kovin kapean tila joten tarvitaan jotain erityisjärjestelyitä perustuksien suojaamiseksi (tms), eli säätämistä tulee tähän kohtaan. Ja lisäksi tehdään taas kaikkea mistä allekirjoittanut ei tiedä tai tajua yhtään mitään. Pitäisi ehkä houkutella tuo toinen osapuoli kirjoittamaan jotta blogiin saataisiin muutakin kuin innokasta hihkuntaa keltaisesta kaivinkoneesta tai turkoosista täryttimestä.

Ei kommentteja: