lauantai 24. maaliskuuta 2012

Talviuninen fasaani

Villa Fasaanissa on nukuttu talviunta vuoden kylmimmän ajan yli. Paukkupakkaset, flunssat ja muut erikseen yksilöimättä jäävät syyt pitivät pois työmaalta lähes kahden kuukauden ajan. Nyt töitä on taas jatkettu mutta bloggaaminen on jäänyt työmatkojen ja itse rakentamisen viedessä iltojen vapaan ajan. Hommaa ei myöskään edistä allekirjoittaneen nykyteknologiaan siirtyminen, kun surffaaminen sujuu vaaleanpunakuorisella iPadilla niin miksi käynnistää läppäri blogipostauksia varten? No, nyt käynnistin ja jatkossa yritän parantaa tapani (tai sitten ostan padiin kamerapiuhan ja opettelen kirjoittamaan kosketusnäytöllä!).

Mitä meillä on sitten tapahtunut tammikuun alun jälkeen? Ei kovin paljon mutta sentään jotain!

Edellisen postauksen kattotötteröihin on yhdistetty ja eristetty putket:

putki avaruuspaketissa

Putkien asennuksen jälkeen kattoon saatiin loputkin tuulensuojalevyt, yo. kuvassa näkyy hyvin tuo yksi puuttuva levy. Ihanaa ettei siihen töhnälevyyn tarvi hetkeen koskea, Tuulileijona ei ole lempparia kun pölyää leikatessa varsin inhottavasti!

Kaikki ikkunat on teipattu, tiivistetty ja teipit poistettu:

makkarin ikkunanurkka, ihan lempipaikkoja
talossa varsinkin auringonpaisteella!

Terassin lasiovet asennettu ja tiivistetty, se homma ei käynyt ihan kädenkäänteessä... Varsinkin leveämmän oven kanssa kaksi miestä ja yksi apuhenkilö saivat tehdä hartiavoimin töitä, ei ollut kenelläkään kylmä sen homman jälkeen vaikka pakkassäässä asenneltiinkin. Mutta hieno tuli, kummasti näyttää talo valmiimmalta kun tyhjän aukon sijasta seinässä onkin ihan oikea ovi! Ja yläpuolinen pikkuikkuna vaikuttaa myös ulkonäköön yllättävän paljon.

olohuoneen ovi - huomaa terassin nurkassa seisova kuvaaja

Talotehtaan miehet kävivät korvaamassa asennusvaiheessa kattotuolien alta unohtuneen höyrysulun SPU-levyillä. Eli matalamman puolen kattotuolien väliin eristelevy ja toiselta puolelta tiivistys höyrysulkumuoviin butyylimassalla, pitäisi toimia.


Parin viime viikonlopun aikana on asennettu kattoon höyrynsulkumuovia. Monista kuulemistani kauhutarinoista poiketen homma ei ollut ollenkaan niin paha kuin pelkäsin ja muovit saatiin jopa talon korkeimpaan kohtaan suht iisisti. Nyt on koko katto muovitettu ja koolattu, näyttää aika paljon valmiimmalta taas. Nyt hahmottaa mihin kohtaan katto lopulta asettuu ja on se vaan melkoisen korkea. Toki lopullinen lattiapinta tulee olemaan lähes 25 cm korkeammalla kuin tuo sepelipohja mutta eiköhän tilaan avaruutta jää ihan riittävästi.

kakkoskakkosta katossa ja pinossa, nyt
on pino vajennut pariin kappaleeseen ja
katto vastaavasti koolausta täynnä

Katon koolaamisen jälkeen saatiin poistaa sisäpuolelta tukipuut (koolaus on riittävästi jäykistävä rakenne) ja taas tuntuu tila avarammalta, hallilta suorastaan. Telineiden siirtely helpottui kummasti kun ei tarvitse tuontuosta nostella niitä kakkosnelosten yli tai purkaa ylintä osaa irti kun tukipuiden alta ei vaan kokokorkea teline mahdu...

Seuraavaksi pitäisi tilata puhallusvillat (lämmittämään päästäisiin nyt kun ulkolämpötila ei enää lämmittämistä vaadi...), ruveta kaivamaan viemäriputkea sepeliin ja jossain vaiheessa laittamaan puuttuvaa paneelia ulkoseinään. Tällä hetkellä miehellä on menossa pikkuhommana leikata kantavan seinän ovien kohdalta perustusta matalammaksi niin että lattiavalussa saadaan yhtenäinen laatta kummallekin puolelle seinää. Timanttileikkuri näyttää lähinnä maailman isoimmalta rälläkältä ja hommasta tuleva pölyn ja metelin määrä on sitä luokkaa että itse katsoin parhaaksi paeta paikalta, riittää että toinen rakentajista näyttää VR:n kivimieheltä.

3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Kiva kuulla teidän etenemisestä! Hienosti ootte edistynyt!

Möövi kirjoitti...

Jee, täälläkin taas työt edistyy :)
Suunnittelin jo talviretkeä työmaalle kurkkimaan mikä on meininki.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva että täälläkin on taas eloa! Arvelinkin että ootte varmasti jo päässeet taas raksalle säiden lämmettyä ja päivien pidennyttyä. :)

Jaana