keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Talo on täällä!

Tänään kello seitsemän ja neljän välillä otin yli 60 valokuvaa. Se on lähes yhtä paljon kuin koko viime kuussa yhteensä. Eikä ihme, tänään on tapahtunut niin suuri harppaus että on hieman pökertynyt olo siitä miten paljon päivässä voikaan saada aikaiseksi.

Aamulla kymmentä vaille seitsemän saapui ensimmäinen rekallinen talonosia ja hetken kuluttua paikalle ajeli nosturi. Lapplin kolmehenkinen pystytysporukka oli tässä vaiheessa valmistellut työmaata jo tunnin verran joten kuormaa päästiin purkamaan samantien, ensin perimmäisestä vaunusta irtotavaraa ja sitten etummaisesta elementtejä. Elementit nostettiin autosta ja tuettiin nojaamaan perustukseen asennusta odottamaan, muut tavarat sijoitettiin ympäri tonttia mihin saivat sopimaan. Ripeällä tahdilla auto saatiin tyhjäksi puoli yhdeksään mennessä.

aurinko sieltä nousee lautapaketin takaa

Ihmettelin ikkunasta mitä tuo rekka vielä täällä pyörii kunnes tajusin että tämähän on jo toinen kuorma. Kaksi täyttä vaunullista lisää saapui paikalle suunnilleen samaan aikaan kun edellinen auto poistui. Tontin eteen pysäköity henkilöauto aiheutti pientä jännitystä kun todettiin että tämä isompi auto ei mahtuisi kääntymään pihatieltä pois... Auton omistajaa ei saatu kiinni mutta onneksi rekka pääsi ajamaan ympäri tontin sisäänajoa vastapäätä lähtevää pienempää tietä pitkin - kuski kävi kyllä ensin kävellen tarkistamassa miten tuolta pääsisi... Kesken kuorman purun paikalle ilmestyi Pihlan ikkunakuljetus jotka saatiinkin näppärästi nosturilla keskelle olohuonetta. Käsipelillä tuon kuorman purkaminen olisikin ollut aika urakka, suorastaan valtavat ne ikkunat! Aika vilinä kävi siinä vaiheessa kun naapuri saapui paikalle linja-autolla, pienellä kadunpätkällä pyöri samanaikaisesti ikkunakuorma-auto, bussi, elementtirekka ja se huonosti pysäköity henkilöauto...

ruuhka-aika, selkeästi!

olkkarin huikean isot ikkunat

Toinenkin rekallinen tavaraa purettiin alle kahdessa tunnissa ja tiellä ollut autokin poistui siinä vaiheessa kun isot autot olivat lähteneet. Noin yhdentoista aikaan päästiin nostamaan elementtejä paikalleen ja kun kävin tuntia myöhemmin tarkistamassa tilanteen, puuttui talosta enää yksi seinä sekä kantava väliseinä sisäpuolelta. Nopeita nuo ammattilaiset!

reilun tunnin työn tulos, kaikki ulkoseinät paikoillaan

pääsisäänkäynti

Muutaman tunnin päästä oli jo suurin osa autotallista kasattu ja neljään mennessä kaikki elementit olivat paikoillaan lukuunottamatta autotallin pienempiä päätykolmioita. Talon kattotuolit oli nostettu ylös odottamaan asennusta mutta ihan viimeisimmät jäivät nostamatta kun nosturista hajosi joku putki tms - perjantaina kuulemma jatkuu nostotyöt.

Talo ja talli ovat siis hyvinkin valmiin näköisiä jo yhden päivän jälkeen, ja hyvältä näyttää! Itseäni hymyilytti päivällä niin että lopulta poskiin sattui, ja melkoisen leveä oli miehenkin virnistys kun pääsi töistä kotiin katsomaan päivän työn tuloksia. Ihan varmasti löytyy joku jonka mielestä tämä on ruma ja kummallinen ja vaikka mitä mutta itse tykätään ja kovasti! Kokonaisuudesta on tosi vaikea ottaa kuvaa mutta josko näistä nyt jonkinlaisen yleiskuvan saisi.

kattotuolit katolla

edessä talli, takana talo

kuva samasta tontinnurkasta josta
moni aiempikin yleiskuva

Illalla viiden aikoihin saapui vielä Ruukin auto kattopelteineen. Näiden purkaminen kesti melkein pari tuntia kun paketteja siirreltiin peräkärrystä autoon ja ajeltiin edestakas sijoittaen osa pelleistä talon ja osa autotallin sivuun. Loistavaa palvelua kuljettajalta että asetteli pyyntöjemme mukaan pellit lähelle sijoituspaikkojaan vaikka homma sitten kestikin. Itse käytimme vielä 1½ tuntia työmaata siivoillen: kaikenmaailman laudanpätkiä, metallivanteita, eristepalasia ja pakkausmuoveja löytyi joka kulmalta. Jälleen otsalamppu oli tarpeen, nyt meillä on niitä jo kaksin kappalein. Suosittelen jokaiselle talvirakentajalle!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wautsi! Nopeeta kyllä nousee ja kerralla tulee näkyvää jälkeä oikein urakalla!

-Juha

Laura kirjoitti...

Mahtavaa! Jee! Wohuu!

Minusta näyttää jo tosi hienolta, vaikka on vielä kesken! Nopeaa touhua!

Voin vain kuvitella fiilikset, kun tulee yhdessä päivässä noin paljon näkyvää etenemistä!

Mervi kirjoitti...

Hienolta näyttää!! Ihan varmasti poskia pakottaa kun koko päivän hymyilee ihan jakoavaimena :)

Anni kirjoitti...

Kiitos kommentoijille :) Kyllä vaan edelleen hymyilyttää!