tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivä

Tämä itsenäisyyspäivä oli erilainen kuin ainakin kymmenen edellistä.
  • Tänä vuonna ei nukuttu pitkään iloisina ylimääräisestä vapaapäivästä vaan herättiin aikaisin ja suunnattiin raksalle jatkamaan edellisenä päivänä aloitettua yläpohjan tuulensuojalevyjen kiinnittämisurakkaa.
  • Tänä vuonna ei ajettu maalle äidin luokse leipomaan joulupipareita vaan esiteltiin vierailulle saapuneelle perheelle rakennustyömaata ja nautittiin päivällinen seitsemälle hengelle liian pienen pöydän ääressä suvun nuorimman kiljahdellessa iskeviä kommenttejaan.
  • Tänä vuonna ei istuttu sohvalla seuraamassa kun tasavallan presidentti kättelee satoja vieraitaan vaan palattiin iltavuoroon tuulensuojalevyjen kanssa jälkiruoan antaman sokeri- ja kofeiinipiikin voimin.
  • Tänä vuonna ei sytytetty omalle ikkunalle kahta kynttilää vaan ihailtiin lumisen maan ja kirkkaan kuutamon valaistessa niitä kahta jotka rajanaapuri oli keittiön ikkunalleen asetellut.
  • Tänä vuonna ei nukkumaan mennessä harmita että tämäkin oli vain päivän mittainen tauko arjesta vaan edessä on vielä lähes kaksi viikkoa ilman leipätyön stressiä ja velvollisuuksia.

Erilainen itsenäisyyspäivä, ei sen huonompi kuin ne edellisetkään. Pipareitakin saatiin vaikka itseltä leipominen jäikin väliin, kiitos äiti!

Ei kommentteja: