maanantai 11. heinäkuuta 2011

Keittiösuunnitelmaa

Keittiötä on blogissa pohdiskeltu jo aiemminkin, tässä vähän päivitettyä tilannetta.

Aiemmat keskustelut väreistä ja materiaaleista ratkaistiin sisustussuunnittelijan avulla ja helppohoitoisuuden perusteella. Ovien väriksi tulee mielikuvituksellinen mutta kaikkeensopiva valkoinen ja tasojen osalta päädyttiin kiveen. Itse valitsimme jo kauniin mustan mutta sisustussuunnittelija kehotti pohtimaan vielä tummaa harmaata vaihtoehtoa vaikka ei mustakaan huono olisi. Katsotaan, itse olen hyvin vahvasti mustan puolella... Mustaan kiveen sopisi kivasti musta Lapetekin silgranit -allas sekä induktiotaso ilman kehyksiä.

Mitään ei ole vielä allekirjoitettu mutta keittiö tullaan tilaamaan Espoon Keittiömaailmasta. Samasta liikkeestä keksimme kivan idean saarekkeen olohuoneseinälle: tumman puun värinen rimoitus sopii hienosti talon ulkopuolella käytettäviin ritilöihin ja antaa muutenkin kivasti ilmettä seinänpätkälle. Itse olin ajatellut jotain paneelia, jotain tummaa tai ylipäänsä "jotain" tuohon kohtaan joten rimoitus oli oikein hyvä löytö!



Ilmastointiputkien vuoksi yläkaapit tulevat jäämään havainnekuvaa matalammiksi, kotelon alle jää huonekorkeudeksi 2100 mm (kuvassa 2300). Muuten tuo taitaa olla varsin todenmukainen näkemys tulevasta keittiöstä, tosin altaan väri on väärä ja liesituulettimen mallista ei ole vielä päätetty.

Saareketason päälle, liesituulettimen viereen olen haaveillut jotain roikkuvia valaisimia työvaloiksi. Tällä hetkellä silmää viehättää Design House Stockholmin Work Lamp, noita voisi laittaa kaksi työtasoa valaisemaan. Halvempikin versio toki kelpaisi kun vaan löytäisi yhtä hienon...

Kuva: Finnish Design Shop


Vähän häiritsee kutsua tuota yläkaapitonta keittiön puolikasta saarekkeeksi, eihän se sitä varsinaisesti ole. Mutta en tiedä mikä muukaan nimitys tuota kuvaisi. Niemeke?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienolta näyttää keittiösuunnitelmat! Ja tuo Work Lamp on kyllä niiiiiiin upea! Itse haaveilen tuosta työhuoneeseen, saa nähdä miten ensi keväänä käy. ;)

Sahrami kirjoitti...

Tuo rimotus saarekkeen seinässä on kiva idea. erilainen, en ainakaan kovin usein ole sitä nähnyt.

Anni kirjoitti...

Osmankäämi, mulle kävis kyllä joku vastaava halpisversiokin mutta saapa nähdä löytyykö tarpeeksi kivaa...

Sahrami, itse en ole pongannut vielä muualta kuin sieltä liikkeestä :) Ei mua varsinaisesti haittaa vaikka meille tulis ihan samoja juttuja kuin muille mutta eihän se haittaakaan jos on jotain mitä ei joka kodissa näe.

Bombay kirjoitti...

Sun täytyy pyytää tollaisia tupari lahjaks jo ennakkoon ;)
Tai sitten joku joka osaa käyttää noita hitsauslaitteita niin väsäis vähän samanlaisen jutskan :)

Onnea vaan koko urakkaan