sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Sadonkorjuuaika

Tuntuu siltä että meillä tehdään asioita hieman erikoisessa järjestyksessä. Vai moniko rakentaja poimii marjat omasta pensaasta ja leikkaa nurmikkoa ennenkuin rakennuslupaa on edes haettu? Talon suhteen ei siis mitään uutta, toivottavasti parin viikon sisällä päästään jättämään lupahakemus. Päättyvä heinäkuu sen sijaan järjesti edes jonkunlaista aktiviteettia tontilla marjanpoiminnan merkeissä.

vihreää vihreällä pohjalla - marjapensaita on vaikea kuvata

Nykyisen kämpän takapihalla on kaksi punaherukkapensasta jotka sain tänä vuonna kerättyä tyhjäksi ennätysajassa. Näiden jälkeen kun odotti vielä toinen urakka... Tonttimme on lohkaistu viereisestä ja meidän puolellemme jäi lähes kaikki marjapensaat. Naapurille jäi kaksi punaherukkaa, meillä taas on kuusi punaista ja kaksi mustaa viinimarjaa sekä neljä karviaispensasta! Lupasin naapurille että saavat poimia kaksi noista meidänkin punaviinimarjoista, ei meille mahdu mitenkään kaikki marjat pakkaseen. Mustaviinimarjat tekivät aika pienen sadon mutta punaista onkin sitten ihan riittävästi ja tämän aurinkoisen sunnuntain olen suurelta osalta viettänyt marjapensaassa. Mies tuli avuksi pensaita perkaamaan, luultavasti noita ei ole leikattu muutamaan vuoteen ja joissain pensaissa oli lähes kolmasosa oksista ihan kuolleita. Innostuttuaan nyppi vielä tontin itärajan orapihlaja-aitaa ja aika komea risukasa noista syntyikin! Hiukan koomista, monta kertaa olen julistanut että orapihlajaa meille ei sitten aidaksi tule... ja tänään sitten tajusin että joo, sitähän on jo eli kannattanee totutella.

päivä paistaa risukasaan

Onneksi marjapensaat sijaitsevat ihan tontin perällä ja saavat jäädä sijoilleen rakennusprojektin alkaessa. Pensaiden lisäksi meillä kasvaa lauma vuorimäntyjä sekä ihan kunnon kokoinen tammi jotka valitettavasti joutuvat lähtemään talon ja kulkuväylien alta.


Tammi ja vuorimännyt näkyvät kuvassa tuossa vasemmassa laidassa. Oikeassa laidassa voi pongata ahkeran ruohonleikkaajan ja tontin takareunasta ne marjapensaat. Punaherukkaa jäi vielä puolitoista pensasta keräämättä ja kaikki karviaiset ovat hiukan raakoja. Vielä olisi hetki aikaa keksiä mihin ne karviaiset käyttäisi kun ei hilloa meillä oikein kulu eikä todellakaan kaikkia marjoja tule suoraan pensaastakaan syötyä!

Ei kommentteja: